Psychologische hulp

Als je op zoek bent naar psychologische hulp dan zit je waarschijnlijk op dit moment in een lastige situatie. Het kan dan helpen om je gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten door erover te praten. Soms lukt dat in je directe omgeving en soms ook niet. Een psycholoog kan op een betrokken en tegelijkertijd professionele manier met jou meedenken en je helpen om verder te komen.

Uitdagingen

Voorbeelden van problemen waar je tegenaan kunt lopen en waar ik je als psycholoog mee kan helpen zijn:

  • depressieve klachten, niet lekker in je vel zitten
  • angst voor controleverlies
  • te streng zijn voor jezelf / veel moeten en weinig mogen
  • werk- of studie gerelateerde klachten, zoals burn-out of overspannenheid
  • relatieproblemen, scheiding, overspel, jaloezie
  • verlies van een dierbare
  • moeilijk aansluiting vinden / gebrek aan sociale contacten
  • levensfaseproblematiek (bijv. ouder worden, van studie naar werk, wel of geen kinderen).

Mocht je je herkennen in één (of meer) van bovenstaande punten en behoefte hebben aan hulp, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Na een korte toelichting van jouw kant kunnen we, als het goed past, een afspraak maken voor een eerste gesprek.

Op je gemak

Ik vind het belangrijk om je in het eerste gesprek op je gemak te stellen en met jou na te gaan waar jouw hulpvraag precies ligt. Soms stuur ik je na afloop nog één of twee vragenlijsten die je vóór het volgende gesprek invult. De antwoorden op de vragenlijsten dienen als aanvulling op dat wat we samen hebben besproken.

Tijdens het tweede gesprek gaan we het behandelplan samen bespreken. Natuurlijk kan dit worden aangepast of aangevuld, maar het dient als leidraad voor onze gesprekken. Mogelijke behandelvormen zijn ACT, EMDR, emotieregulatie, RET, stresshantering en oplossingsgerichte therapie. Vaak gebruik ik een combinatie van deze methoden, afhankelijk van wat past en goed voelt voor jou.

Nieuwe inzichten toepassen

Gedurende het behandeltraject krijg je ook huiswerkopdrachten mee. Door nieuwe inzichten toe te passen in het dagelijks leven zet je namelijk belangrijke stappen naar verandering. Kleine of grote stappen, in het tempo dat bij jou past.

Rechten en klachten

Wil je weten wat jouw rechten zijn als je onder psychologische behandeling bent, of wat je moet doet als je niet tevreden bent met de behandeling en erover praten met je psycholoog niet helpt? Lees dan meer over jouw rechten.

Regulusweg 11, 2516AC Den Haag
+31628571082

Ik heb veel baat gehad bij de behandeling door Nella. Vooral haar betrokkenheid, flexibiliteit, persoonlijke benadering en vermogen om echt te luisteren. Zij was een reddingsboei in een moeilijke periode en ik ben haar daar erg dankbaar voor.

Nella, dank voor de goede en fijne gesprekken die wij samen hebben gehad. Ik heb de balans en rust gevonden in mijzelf, waar ik heel blij mee ben!

Vanaf het begin af aan vond ik het fijn met Nella. Het voelde altijd als een heel natuurlijk gesprek, wat ik als prettig heb ervaren. Ze heeft mij oefeningen meegegeven en luisterde goed naar mijn verhaal.

Nella heeft mij, door verschillende tools aan te reiken, uitstekend geholpen om te leren omgaan met gezondheid gerelateerde stressklachten (aritmie). En deze klachten door (EMDR) therapie ook sterk te verminderen.

Fijne psycholoog, fijne gesprekken en onwijs veel tips om zelf mee aan de slag te gaan!.

Ik voel me erg serieus genomen door Nella, ik heb de kans gekregen mijn problematiek goed uit te leggen. Ik voel me erg gehoord en gesteund zodat ik met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet ga.

Ik wil je hartelijk bedanken voor de intensieve gesprekken. Het was een cadeau. Ik heb mezelf teruggevonden in wie ik ben en wil zijn.

Nella heeft mij geholpen om op eigen kracht te herstellen van mijn burn-out. Dit deed zij op een ongedwongen manier en door mij de juiste handvaten te geven.

Ik kijk terug op prettige gesprekken met Nella, waarbij ik concrete tools heb gekregen die me erg geholpen hebben.

Nella heeft mij laten beseffen dat ik sterker ben dan ik dacht. Ik ben meer gaan vertouwen en geloven in mezelf.

Nella heb ik ervaren als een fijne en toegankelijke psycholoog die je, ook met soms wat humor, op je gemak laat voelen.

Nella heeft me geholpen bij mijn rouwverwerking na het overlijden van mijn partner. Het is nu mogelijk om ook aan de goede dingen te denken. Het verdriet blijft, maar het is wel iets draaglijker geworden.

Ik heb ‘angst’ om voor mijn vader beslissingen te moeten maken. Nella heeft mij daar prima in ondersteund.

Nella heeft me geholpen te vertrouwen op mijn eigen gevoel en interpretatie. Het gaf me een andere mindset, waardoor ik de controle die ik graag wil helpen meer los kon laten.