Over mij

Mijn naam is Nella Weijling. Ik ben aan de Open Universiteit afgestudeerd in de levenslooppsychologie: een studierichting die kijkt naar wat iemand in zijn leven meemaakt en wat voor invloed dat heeft.

Levenslooppsychologie gaat uit van de positieve psychologie. Daarin ligt de nadruk op de kracht van een individu en de mogelijkheden die iemand heeft om zich (weer) sterker te gaan voelen. Die benadering is ook zeer geschikt voor coaching en kenmerkend voor mijn werkwijze. Bovendien is mijn manier van werken laagdrempelig en praktisch.

Foto: Arenda Oomen 
Verlies

In mijn eigen leven heb ik op jonge leeftijd te maken gehad met een groot verlies, namelijk de dood van mijn vader. Ik was acht jaar oud. Het was een harde klap en het verdriet sloeg naar binnen. Ik kon het verdriet heel duidelijk voelen, als een soort knoop in mijn maag, maar niet onder woorden brengen. Later, toen het mij ging belemmeren in mijn ontwikkeling, ben ik erover gaan praten in mijn omgeving. Niet gemakkelijk, maar wel nodig om het verlies een plek te geven.

Deense roots

Op mijn elfde verhuisde ik van mijn vaderland Denemarken naar Nederland, het geboorteland van mijn moeder. Door mijn verhuizing naar een ander land weet ik wat het is om ergens anders een nieuwe start te moeten maken, met een andere taal, andere mensen en andere gewoontes. Het voelt inmiddels heel rijk om mij in twee landen thuis te voelen, terwijl het vroeger lastig was om te bepalen waar ik nu eigenlijk thuishoorde.

Antwoorden

Met bovenstaande 'onthullingen' hoop ik je te stimuleren om met iemand te gaan praten als jou iets dwarszit. Het kan zijn dat je kampt met problemen waar je met niemand over durft te praten, zoals relatieproblemen of het verlies van een dierbare. Je kunt bij mij terecht voor gevoelens van onzekerheid, somberheid, verdriet of onvermogen om met bepaalde situaties om te gaan. Ik help je alleen maar op weg, de rest doe je zelf. Immers, antwoorden liggen bij jou en samen gaan we op zoek naar antwoorden die jou verder kunnen helpen.

Regulusweg 11,2516AC Den Haag
0628571082